Er beweegt wat aan de stroom


 

Groenestroomstunten in stroomversnelling

 

In onze nieuwsbrief van donderdag 26 februari 2004 ("Groenstroomtarieven in vrije waterval"), vroegen wij ons af hoe de Vlaamse regering zou reageren op het opnieuw gratis zijn van de distributiekosten voor buitenlandse groene stroom als gevolg van een uitspraak van de Raad Van State.

De krant 'De Tijd' van 1 maart 2004 wist het antwoord : dezelfde week vrijdag zou de Vlaamse ministerraad een nieuw besluit nemen, waardoor alleen Belgische groene stroom in Vlaanderen gratis zou worden vervoerd.

Dat groene stroom inderdaad een concurrentieel argument wordt, zoals voorspeld in onze nieuwsbrief van 17 februari ("Licht op groen voor groen?"), moge blijken uit de aankondiging van Luminus in het Belang van Limburg dat deze zomaar eventjes 10.000 Limburgse gezinnen een tijdje van groene stroom zal voorzien, en dit zonder meerkosten ten opzichte van zogenaamde grijze stroom.

Ondertussen waarschuuwt de topman van Electrabel dat de internationale prijzen van elektriciteit blijven stijgen, maar dat de Belgische consument dat nog niet heeft gevoeld. "Staat er iemand bj stil dat de prijzen voor steenkool in 2003 verdubbeld zijn?" vraagt hij zich in de Gazet van Antwerpen af.


Wanneer u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe wendingen op het gebied van de liberalisering van de elektriciteitsmarkt of van de tariefstructuren, klik dan hier om onze elektronische nieuwsbrief te ontvangen.

| Top | Archief overzicht | Terug | Home |