IndustriŽle tarieven van de distributie


 

De tarieven zijn in Vlaanderen niet langer gereglementeerd, dus ook de industriŽle tarieven niet.

De hier opgegeven prijzen zijn deze die officieel werden aanbevolen door het Controlecomitť voor de Elektriciteit en het Gas. Dit Comitť bestaat sinds juli 2003 niet meer, zodat ook geen aanpassing meer gebeurt van de tarieven.

Nochtans heeft het Comitť ervoor gezorgd dat uitgaande van een basisformule met indexeringsparameters (de fameuze Nc en Ne), ook in latere tijden op een eenduidige wijze elektriciteitsprijzen konden worden vastgelegd. Deze nu fictieve prijzen ('fictief, want niet meer "officieel" van toepassing) konden tot april 2012 als referentie dienen bij de vergelijking van de u aangeboden prijsclausules, omdat vele leveranciers deze ook na 2003 nog altijd gebruikten. Sinds april 2012 worden de indexeringsparameters evenwel niet meer gepubliceerd.

De hierna opgegeven tarieven worden berekend met de indexparameters van april 2012 en komen dus overeen met een situatie alsof er nog steeds een gebonden markt zou hebben bestaan met officiŽle tarieven. Ze worden u alleen aangeboden uit nostalgie, want uiteraard zijn ze helemaal achterhaald. Toch kunnen ze nog interessant zijn. Ze geven immers een inzicht met welke elementen bij de prijsvorming rekening werd gehouden.

De tarieven type A
De tarieven type B
Het optioneel uurseizoenstarief
Het uitsluitend nacht tarief
De tarieven type C

Wanneer u op de hoogte wenst te blijven van de laatste tariefwijzigingen, klik dan hier om onze elektronische nieuwsbrief te ontvangen.

|Home|


Energietarieven.be en stroomtarieven.be zijn realisaties van HeWiCOM.